11 BROODDOOS BIJTANKEN BIJ EEN BETOVERENDE BROODDOOS? Pak uit met een brooddoos vol smaak, kleur en variatie. Zo kijken kinderen nog meer uit naar een welverdiende middagpauze. Bruin brood, beleg, groenten en fruit gaan perfect samen. Leef je uit! TIPS OM GEZOND TE BELEGGEN • Kies per dubbele boterham één laagje beleg: bv. stukjes gebakken kipfilet, een sneetje kaas óf ei. • Pimp hartig beleg met bijvoorbeeld sla, kerstomaatjes, tuinkers, schijfjes komkommer of radijs, gegrilde courgette (afgekoeld) of andere groenten naar keuze. • Restjes bereide groenten in de koelkast? Mix ze samen met kikkererwten, olijfolie en kruiden tot een smeuïge spread. • Overrijp fruit in de fruitmand? Prak het tot fruitmoes: heerlijk als zoet beleg. • Met schijfjes aardbei, appel of peer op een laagje magere plattekaas maak je van die zoete boterham een fruitige gezonde smaakbom. • Staat er ’s avonds al vlees op het menu? Kies dan voor groente- of peulvruchtenspreads, fruit of magere kazen in de brooddoos. Vette vis (bv. zalm, sardines, makreel) of een eitje kan ook ter afwisseling. • Liefst niet elke dag in de brooddoos maar eens per feestelijke uitzondering: chocopasta, speculaaspasta, honing, hagelslag, confituur, stroop. Je kan allerlei groenten en fruit ook apart als schijfjes of reepjes in de brooddoos doen. Lekker fris en knapperig bij de boterham maar ook als ‘aperitief’hapje met een yoghurtdip of als tussendoortje op school.
RkJQdWJsaXNoZXIy MzU0Njkx