Gezond gebeten voor Kiddies

18 WARME MAALTIJD: POTJE PIRAAT Kiddies eten best niet te laat. Dat treft: met dit recept tover je snel een heerlijke maaltijd op tafel. Handig na een lange werkdag. 2 volwassenen en 2 kinderen 25 min. voorbereiding + 25 min . in de oven Ingrediënten voor 4 persone n: - 600 g witte vis van het seiz oen - 600 g bloemige aardappelen - 1 broccoli - 600 g verse spinazie - 1 ui - 200 g ricotta - 120 ml melk - 50 g geraspte jonge kaas - olijfolie, nootmuskaat en pe per 1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. 2. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze 4 minuten in kokend water. 3. Snipper de ui en bak ze glazig in olijfolie. 4. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. 5. Kruid met wat nootmuskaat en peper. 6. Schep alles in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit. 7. Roer de ricotta onder de spinazie. 8. Verwarm de oven voor op 200°C. 9. Giet de aardappe- len af en pureer ze met de melk. 10. Kruid bij met een beetje peper en nootmus- kaat. 11. Schep het spinaziemengsel op de bodem van een ovenschaal. 12. Verdeel er de vis en de broccoliroosjes over. 13. Eindig met een laag puree. 14. Bestrooi met de kaas en zet het 25 minuten in de oven. Tip Voeg geen zout toe aan gerechten. Zo leert je kleuter beter de natuurlijke smaak kennen en waarderen. Breng vooral op smaak met veel verschillende verse en gedroogde kruiden. Opgelet: kleuters houden niet van pikant.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU0Njkx