Gezond gebeten voor Homies

21 4 personen • 45 min. Ingrediënten voor 4 personen: - 4 bruine pistolets - 4 fishburgers: 500 g witte vis, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el fijngehakte bieslook, 2 el paneermeel, 2 el bloem - gegrilde groenten: 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode puntpaprika, knoflookpoeder, zonnebloemolie, peper - 1 komkommer - spitskool: 100 g geraspte spitskool, 1 el geraspte gember, 1 el honing, 1 el sesamolie, 1 tl zonnebloemolie, 1 el azijn 1. Voor de fishburgers: Snijd de vis in stukken, kieper ze in een blender en mix ze grof. Meng er de verse kruiden en paneermeel onder en kruid met peper. Vorm met je handen 4 burgers, flip ze door de bloem en zet in de koelkast. 2. Voor de spitskool: Meng alle ingrediënten onder de spitskool. Laat alle smaken even intrekken. 3. Voor de gegrilde groenten: Snijd de aubergine, courgette en puntpaprika in plakjes. Bestrijk ze met zonnebloemolie en pimp met peper en knoflookpoeder. Gril ze langs beide kanten goudbruin in een grillpan of onder de ovengrill. 4. Snijd de komkommer met een dunschiller (tot aan de zaadlijst) in lange plakjes. 5. Bak de fishburgers in een scheutje olie goudbruin en gaar. 6. Snijd de broodjes open en flans er de spitskool, de komkommerplakjes, een fishburger en de gegrilde groenten tussen. Ready to serve and chill! MET DEZE FISHBURGER WORDT HET GRILLEN EN CHILLEN. WHAT ELSE? Ook deze recepten zien onze planeet graag Ontdek onze orange mac and cheese en aardappelpizza.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU0Njkx