ico uVoeding uitgedokterd

op maat van de huisartsenpraktijk

Ondersteunt huisartsen en diëtisten in hun rol als voedingsvoorlichter.

Huisartsen zijn goed geplaatst om voedingsproblemen vroegtijdig te herkennen en patiënten snel, correct en efficiënt te informeren over gezond eten en bewegen en ze te motiveren tot een gezonder eet- en beweeggedrag.
De huisarts heeft echter maar beperkte tijd in een consultatie. Voor een gestructureerde aanpak van het voedingsgedrag kan samenwerken met een diëtist aangewezen zijn. De diëtist kan een grondige voedingsanamnese uitvoeren, indien nodig een dieet op maat uitwerken en de patiënt begeleiden naar een gezond eetpatroon.

Relevante en actuele informatie en praktische tools

De informatie in “Voeding uitgedokterd” sluit aan bij de aanbevelingen voor goede medische praktijkvoering van Domus Medica en bij de voedingsaanbevelingen van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de Diabetes Liga. De voedingsadviezen zijn onderschreven door de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten en Voedingsdeskundigen (VBVD).

U bent huisarts of diëtist?

Surf naar www.voedinguitgedokterd.be registreer u en ontdek:

  • 7 dossiers met de wetenschappelijke basis over gezonde voeding, overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose, motivatie en multidisciplinaire samenwerking.
  • Vijf korte video’s met rollenspelen rond herkenbare en relevante situaties in de huisartsenpraktijk illustreren hoe patiënten in korte tijd te motiveren om gezonder te eten.
  • Praktische tools om tijdens de consultatie de communicatie met patiënten over hun voeding en gezondheid te vergemakkelijken. Om gratis te downloaden of te bestellen.