Filter informatie volgens

  • Voedingsmagazine Nutrinews  
  • Q&A  
  • Weetjes & Feiten  
  • Recepten  
  • Materialen  

Voedselveiligheid

Hygiëne / Voedselvergiftiging

Resultaten: 19 items

Weetjes en Feiten

Correct ontdooien

Waarom correct ontdooien? De bewaartijd van voeding kan worden verlengd door het in te vriezen. Die...

 

Weetjes en Feiten

De warme maaltijd in de praktijk

Er wordt aanbevolen om drie hoofdmaaltijden per dag te eten. Twee broodmaaltijden, het ontbijt en de...

 

Weetjes en Feiten

Eten zonder zorgen op vakantie

Advies over eten op vakantie voorkomt problemen Heel wat Belgen grijpen de vakantie aan om exotisch...

 

Weetjes en Feiten

Gezonde picknick tips

Een rustige locatie, leuk gezelschap, mooi weer en een goed gevulde picknickmand, meer is niet nodig...

 

Weetjes en Feiten

Hoe een voedselvergiftiging voorkomen?

Niet alleen bedrijven en de overheid zijn verantwoordelijk voor onze voedselveiligheid. Ook de consu...

 

Nutrinews

Hygiëne is heel belangrijk voor een gezonde brooddoos. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Weetjes en Feiten

Invriezen: zo hoort het

Invriezen om langer te bewaren Seizoengroenten en -fruit invriezen is een goede manier om er ook la...

 

Weetjes en Feiten

Is ingevoerd voedsel veilig?

Heel wat voedingsmiddelen op de Belgische markt worden ingevoerd vanuit onze buurlanden maar ook van...

 

Nutrinews

Kwaliteitscontrole in de visserij en de visverwerkende industrie

Het overgrote deel van het visaanbod wordt op zee gevangen. Het marktaandeel van gekweekte vis is no...

 

Nutrinews

Ontdooide voedingsmiddelen mogen niet opnieuw worden ingevroren. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...