NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Kindvriendelijke recepten

Aardappeltaartje gezond (lunch)

Aardappeltaartje gezond (lunch)

Bereidingstijd

30 min. dag voordien + 15 min. de dag zelf

Portie

2 porties

Ingrediënten

  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel bereidingsvet
  • peper
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook
  • 1 ei
  • 1/4 komkommer
  • 1 sneetje kaas (type naar keuze)
  • enkele radijsjes
  • enkele gemarineerde ansjovissen
  • enkele olijven

 

Bereidingswijze

De dag voordien

  1. Kook de aardappelen in de schil. Pel ze en plet ze grof met een vork. Meng er ongeveer een koffielepel bereidingsvet en de gesnipperde bieslook door. Kruid naar smaak met peper.
  2. Strijk twee kleine taartvormen in met een weinig bereidingsvet, schep er de aardappelen in en maak het oppervlak effen. Dit is de bodem van de taart. Dek af en zet in de koelkast. 
  3. Kook het eitje hard, koel het af onder koud stromend water en bewaar het in de koelkast.

De dag zelf

  1. Schil de komkommer en pel het eitje. Snij het eitje, de komkommer en de radijsjes in schijfjes. 
  2. Haal enkele rondjes of andere figuurtjes uit het sneetje kaas. 
  3. Werk het taartje af door eerst de komkommerplakjes, dan de kaasrondjes en de eiplakjes op de taartbodem te leggen. 
  4. Leg de radijsjes in het midden en voeg ten slotte de ansjovissen en de olijven toe. Deksel erop en klaar voor de boekentas.

Wat kunnen kinderen zelf doen?

  • de taart versieren

 

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 134 kcal 293 kcal
Eiwitten 9 g 19,7 g
Koolhydraten 8,1 g 17,7 g
waarvan suikers 0,9 g 1,9 g
Vetten 7 g 15,3 g
waarvan verzadigd vet 2,3 g 5,1 g
Vezels 1,6 g 3,6 g

www.nubel.be