NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Kindvriendelijke recepten

Aardappelbootjes op de rode bessen zee

Aardappelbootjes op de rode bessen zee

Bereidingstijd

30 min.

Portie

2 porties

Ingrediënten

  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • Provençaalse kruiden
  • 500 g veenbessen
  • 2 geitenkaasjes

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze samen met laurier en Provençaalse kruiden gaar. Laat ze afkoelen.
  2. Maak een gleufje in elke aardappel en zet er een blaadje laurier in als zeil.
  3. Verwarm de veenbessen en bak de geitenkaasjes.
  4. Leg op elk bord een aardappelbootje met daarrond veenbessen (de rode zee) en een geitenkaasje (een rots).

Wat kunnen kinderen zelf doen?

  • voorzichtig een gleufje in de aardappel maken en er een laurierblaadje in zetten
  • het bord versieren

 

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 64 kcal 230 kcal
Eiwitten 3,1 g

11,3 g

Koolhydraten 5,3 g 19 g
waarvan suikers 0,3 g 1,2 g
Vetten 3,3 g 11,8 g
waarvan verzadigd vet 2,3 g 8,1 g
Vezels 0,4 g 1,6 g

www.nubel.be