NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Kindvriendelijke recepten

Vlinderbordje

Vlinderbordje

Bereidingstijd

45 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg spinazie (vers of uit diepvries)
  • 800 g aardappelen
  • 2 kippenfilets (ongeveer 400 g)
  • peper
  • nootmuskaat
  • zout
  • 1 eetlepel bereidingsvet
  • 8 pijpjes bieslook

Bereidingswijze

  1. Was en kook de spinazie gaar. Laat het water goed uitlekken en mix eventueel de spinazie tot een homogene massa (afhannkelijk van de smaakvoorkeur van het kind). Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  2. Bak intussen de kippenfilets mooi bruin in een eetlepel bereidingsvet en verdeel ze in twee helften.
  3. Kook de aardappelen gaar, verwijder het kookvocht, pureer ze en meng ze onder de spinazie.
  4. Versier het bord: maak de vlinder door de halve kippenfilet in het midden van het bord te leggen. Maak met de spinaziepuree langs beide zijden de vleugels van de vlinder. Ten slotte maak je twee voelsprieten met 2 pijpjes bieslook.

Wat kunnen kinderen zelf doen?

  • de aardappelpuree mengen met de spinazie
  • het bord versieren
  • de bieslookpijpjes knippen en op de vlinder plaatsen

 

 

Voedingswaarde

 Per 100 gPer portie
Energie 70 kcal 401 kcal
Eiwitten 5,9 g 34 g
Koolhydraten 6,2 g 35,4 g
waarvan suikers 0,6 g 3,2 g
Vetten 2 g 11,6 g
waarvan verzadigd vet 0,5 g 2,7 g
Vezels 1,6 g 9,4 g

www.nubel.be