NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Kindvriendelijke recepten

Portretboterhammen

Portretboterhammen

Bereidingstijd

10 min.

Portie

2 porties

Ingrediënten

  • 2 bruine boterhammen

met groenten:

  • 100 g geraspte wortelen, 50 g garnalen, 1 hardgekookt ei, 2 kerstomaten, yoghurt of dressing

met fruit:

  • 200 g halfvolle plattekaas, 4 aardbeien, 1 banaan, 1 appel

 

Bereidingswijze

met groenten

  1. Schik de geraspte wortelen op een bord in een cirkel. 
  2. Leg daar bovenop de garnalen, maar zorg ervoor dat de bovenkant van de cirkel niet bedekt is. Zo krijgt de clown oranje haar. 
  3. Snij het hardgekookte ei doormidden en snij er twee schijven van (liefst even groot). Dit zijn de ogen. 
  4. De kerstomaat kan je als rode neus gebruiken. 
  5. Maak een lachende clown door op de plaats van de mond een streepje yoghurt of dressing te trekken. 
  6. De oren vorm je door een kerstomaat doormidden te snijden en naast het hoofd te leggen. 

met fruit

  1. Beleg een bruine boterham met halfvolle plattekaas. 
  2. Neem de banaan, verwijder de schil en snij de banaan in plakjes. Plaats de plakjes banaan als twee ogen op de boterham. 
  3. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Plaats de aardbei als neusje op de boterham. 
  4. Als laatste neem je de appel, je ontdoet hem van zijn jasje en snijdt hem in stukjes, hiermee vorm je een appelmondje.

Wat kunnen kinderen zelf doen?

  • hun eigen clown maken door alles zelf op het bord te schikken

 

 

Voedingswaarde

Met groentenPer 100 gPer portie
Energie 113 kcal 332 kcal
Eiwitten 8,1 g 23,7 g
Koolhydraten 12,7 g 37,3 g
waarvan suikers 3,1 g 9,1 g
Vetten 2,9 g 8,6 g
waarvan verzadigd vet 0,9 g 2,6 g
Vezels 2,1 g 6,2 g
Met fruitPer 100 gPer portie
Energie 69 kcal 375 kcal
Eiwitten 3,1 g 16,8 g
Koolhydraten 9,9 g 53,7 g
waarvan suikers 8,7 g 47,5 g
Vetten 1,4 g 7,7 g
waarvan verzadigd vet 0,9 g 4,8 g
Vezels 1,2 g 6,6 g

www.nubel.be