NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Recepten - Kindvriendelijke recepten

Groentewaaier

Groentewaaier

Bereidingstijd

10 min.

Portie

4 personen

Ingrediënten

Rauwkost bijvoorbeeld: wortelen, komkommer, bleekselderij, witloof, bloemkool, radijs, …

Bereidingswijze

  1. Snij de rauwkost (wortelen, komkommer, bleekselderij, witloof,...) in lange repen van ongeveer 10 cm lang (niet te dun, want het moet stevig blijven). Was een bloemkool en verdeel hem in roosjes.
  2. Schik de groenten in een waaier en zet in het midden de dipsaus. Schik er nog enkele radijsjes bij.

Dipsauzen

Maak een dressing met een gelijke hoeveelheid magere plattekaas of yoghurt en breng op smaak met verse tuinkruiden (bv. peterselie, bieslook), peper en een weinig zout.

Meng een potje magere yoghurt met 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olie en 1 koffielepel mosterd.

Meng ketchup met een gelijke hoeveelheid magere yoghurt of plattekaas.

Wat kunnen kinderen zelf doen?

  • de groenten in een waaier op het bordje schikken
  • de ingrediënten van de dipsaus mengen
  • de glaasjes vullen met de dipsaus

 

 

Voedingswaarde

Magere dressing       Per 100 gPer portie
Energie 157 kcal 64 kcal
Eiwitten 3,8 g 1,6 g
Koolhydraten 5,4 g 2,2 g
waarvan suikers 5,2 g 2,1 g
Vetten 13 g

5,3 g

waarvan verzadigd vet 2,1 g 0,9 g
Vezels 0 g 0 g
Magere cocktailsausPer 100 gPer portie
Energie 82 kcal 51 kcal
Eiwitten 2,8 g 1,8 g
Koolhydraten 15,9 g 10 g
waarvan suikers 13,6 g 8,5 g
Vetten 0,5 g 0,3 g
waarvan verzadigd vet 0,3 g 0,2 g
Vezels 0,6 g 0,3 g

www.nubel.be