NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Onderwijs

123 aan tafel - Gezond eten voor kinderen tussen 3 en 6 jaar

123 aan tafel - Gezond eten voor kinderen tussen 3 en 6 jaar

Jong geleerd…Voedingseducatie start best al in de kleuterklas. In het kader van het project “1 2 3 aan tafel” werden enkele leuke materialen ontwikkeld opdat kleuterjuffen en meesters het thema gezonde voeding op een spelenderwijs aan de kleuters over te brengen.

Elke dag 1 tot 2 stukken fruit is naast een flinke portie groenten een must voor iedereen, ook voor kleuters. Spijtig genoeg eten kleuters steeds minder groenten en fruit. Om kleuters te motiveren voldoende fruit te eten, is er het fruitkaartje. Het is een spaarkaart, waarop de juf of meester het fruit kan aanduiden dat de kleuter heeft opgesmuld. Steek ze bij de heen-en-weerschriftjes van de kinderen, zo kunt u ook de ouders bij de gezonde voeding van hun kleutertje betrekken. Bij een volle kaart hoort natuurlijk een beloning! Er is ook een melkkaartje om kleuters aan te sporen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid melk of melkproducten te nemen.

De juf of meester die eens iets anders dan de klassieke fruitspies wil maken, vindt op de site een hele reeks lekkere, kindvriendelijke receptjes voor elk maaltijdmoment. Er wordt telkens aangegeven wat de kleine chefs zelf kunnen en waar ze nog een beetje hulp kunnen gebruiken.

Tot slot zijn er grappige infoblaadjes, makkelijk af te drukken op papier of etiket, voor in de heen-en-weerschriftjes, stickertjes voor op de brooddoos of kapstoken kleurplaten met illustraties van Frow Steeman en Gerda Dendooven uit het boekje “123 aan tafel".