NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Onderwijs

Het land van Calcimus

Educatief project voor de lagere school over gezonde voeding met lesmateriaal, bijhorende achtergrondinformatie en een gratis te ontlenen spelkoffer.

Oog voor Lekkers: nieuw project voor fruit, groenten en melk op school

Subsidieregeling waarmee de Vlaamse en de Europese overheid met steun van de fruit-, groente- en zuivelsector kinderen willen stimuleren om voor gezonde tussendoortjes zoals fruit, groenten en melk te kiezen.

Gezondheidsbeleid Vlaamse scholen in kaart gebracht

Basisscholen zijn over het algemeen goed bezig wat betreft gezonde voeding. Het voedingsbeleid in secundaire scholen gaat er daarentegen in vergelijking met 2012 op achteruit.

Een gezond voedings- en drankenaanbod op school

Alleen voedingslessen geven volstaat niet opdat leerlingen gezonde voedingskeuzes maken. Een goed en consequent voedingsbeleid met een evenwichtig aanbod van schoolmaaltijden, dranken en tussendoortjes zorgt voor een gezonde omgeving voor alle kinderen en maakt gezond eten en drinken makkelijker.

123 aan tafel - Gezond eten voor kinderen tussen 3 en 6 jaar

Ideetjes en hulpmiddelen om op een leuke manier in de kleuterklas rond het thema gezonde voeding te werken.

Informatiemateriaal voor de ouders

Om kinderen een gezond voedingsgedrag bij te brengen moeten ouders en school samenwerken. NICE biedt informatiemateriaal aan om ouders te sensibiliseren voor het belang van een gezonde voeding voor de gezondheid van hun kind.

Gezond eten en drinken op school bevorderen

Niet alleen de ouders maar ook de school heeft een niet te onderschatten impact op het gezondheidsgedrag van haar leerlingen. We geven enkele concrete tips waar je als school onmiddellijk mee aan de slag kan.