NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Nutrinews maart 2017

Voedingsmagazine Nutrinews

Voeding en gezondheid wetenschappelijk bekeken

Het voedingsmagazine Nutrinews verschijnt 4 maal per jaar en richt zich voornamelijk tot artsen en andere gezondheidswerkers, voedingsdeskundigen en diëtisten, docenten voeding en de pers. Dankzij de medewerking van specialisten ter zake kan NICE via haar tijdschrift een belangrijke bijdrage leveren tot de verspreiding van actuele, relevante en praktische voedingsinformatie.

Nutrinews maart 2017

Goed om weten
Nader bekeken
Levensstijl en voeding: de link met biologische veroudering

D. Martens, Prof. Dr. T. Nawrot
Milieu-epidemiologie, Centrum voor Milieukunde
Universiteit Hasselt

De telomeerlengte is een merker voor biologische veroudering en wordt al vroeg in het leven bepaald. Cellulaire veroudering gaat gepaard met telomeerverkorting maar ook omgevings- en leefstijlfactoren, zoals roken, obesitas en stress kunnen de telomeerverkorting beïnvloeden. Welk effect heeft de voeding op de telomeerlengte, het verouderingsproces en de levensverwachting? Lees meer in Nutrinews

Van 'vet' word je niet 'vet'
INFOGRAFIEK
Gezond eten, zo kan het ook
Voor adolescenten: niet evident maar niet onmogelijk

M. Galle
Voedingsdeskundige NICE

Jongeren en gezond eten lijken niet compatibel. Goed bedoelde adviezen van ma en pa stuiten vaak op weerstand. Ze vinden vrienden veel interessanter en geloofwaardiger dan leerkrachten. De uitdaging is groot, maar absoluut de moeite waard want het voedingspatroon van onze jongeren is zorgwekkend. Hoe pakken we dit aan? Waarop kunnen we letten? Nutrinews geeft tips.

Expert aan het woord
Gezondheidspromotie met een nieuw elan

Prof. Dr. L. Annemans
Professor gezondheidseconomie
Universiteit Gent

Op 17 december 2016 vond de Gezondheidsconferentie Preventie plaats. Volgens professor Annemans het startpunt van gezondheidspromotie met een nieuw elan. Dat betekent onder meer inzetten op 'health in all policies' en resoluut gaan voor proportioneel universalisme. Wat betekent dat precies? Prof. Annemans vertelt er meer over in Nutrinews.

Wenst u graag een Nutrinews-artikel over te nemen? Dit is toegestaan, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Nutrinews verschijnt vier keer per jaar en is gratis voor gezondheidsprofessionals.

Bestel Nutrinews