NICE-nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Nutrinews september 2017

Voedingsmagazine Nutrinews

Voeding en gezondheid wetenschappelijk bekeken

Het voedingsmagazine Nutrinews verschijnt 4 maal per jaar en richt zich voornamelijk tot artsen en andere gezondheidswerkers, voedingsdeskundigen en diëtisten, docenten voeding en de pers. Dankzij de medewerking van specialisten ter zake kan NICE via haar tijdschrift een belangrijke bijdrage leveren tot de verspreiding van actuele, relevante en praktische voedingsinformatie.

Nutrinews september 2017

Goed om weten
  • Nieuwe editie NUBEL-tabel
  • VIGeZ wordt Gezond Leven
  • Vegetarisch is gezond?
  • Oog voor Lekkers
  • Het land van Calcimus: educatief spel vernieuwd
Nader bekeken
Nieuwe voedingsdriehoek voor het brede publiek

L. Neven
Senior stafmedewerker inhoudelijke coördinatie voeding
Vlaams Instituut Gezond Leven

Exact 20 jaar na de eerste publicatie onderging de actieve voedingsdriehoek, het bekendste en meest gebruikte voedingsvoorlichtingsmodel in Vlaanderen, een drastische herziening. Het nieuwe model wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om evenwichtiger te eten. Loes Neven geeft in Nutrinews meer toelichting bij de maatschappelijke en wetenschappelijke achtergrond en onderbouw van de nieuwe voedingsdriehoek. 

De voedingsdriehoek
INFOGRAFIEK
Gezond eten, zo kan het ook
Gezonder eten met de nieuwe voedingsdriehoek

A. van den Brand
Stafmedewerker gezonde voeding
Vlaams Instituut Gezond Leven

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft op 19 september 2017 de nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. Een nieuw voedingsmodel ontwikkelen is een zaak. Het ook in de praktijk doen brengen een andere. Anke van den Brand reikt inspiratie en tips aan om de voedingsdriehoek verder concreet te vertalen en in de praktijk toe te passen. Je vindt ze in Nutrinews.

Expert aan het woord
Voedselverlies bij Vlaamse huishoudens

P. Criel
Vlaamse overheid,
Departement Omgeving

De nieuwe voedingsdriehoek wil elke Vlaming bewust maken en motiveren om gezonder én duurzamer te eten. Voedselverspilling vermijden is een eenvoudige maar belangrijke stap naar een meer duurzame voeding. Zeker nu is vastgesteld dat een gemiddeld Vlaams gezin jaarlijks nog 77,6 kg voedsel weggooit. Peggy Criel vertelt in Nutrinews waar het fout loopt in onze keukens en vooral, wat we eraan kunnen doen.

Wenst u graag een Nutrinews-artikel over te nemen? Dit is toegestaan, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Nutrinews verschijnt vier keer per jaar en is gratis voor gezondheidsprofessionals.

Bestel Nutrinews