Filter informatie volgens

  • Voedingsmagazine Nutrinews  
  • Q&A  
  • Weetjes & Feiten  
  • Recepten  
  • Materialen  

Regelgeving

Etiket

Resultaten: 20 items

Nutrinews

Allergenen voortaan beter geëtiketteerd

Ongeveer twee procent van de volwassen bevolking lijdt aan een voedselovergevoeligheid. Dit lijkt we...

 

Weetjes en Feiten

Calorieën: feiten en fabels

Moeten we tellen hoeveel calorieën we dagelijks innemen? Is een calorierijk voedingsmiddel hetzelfd...

 

Weetjes en Feiten

Consument wordt beter geïnformeerd over aanwezigheid allergenen

Personen die overgevoelig zijn voor bepaalde voedingsbestanddelen (allergenen), hebben nood aan duid...

 

Weetjes en Feiten

De herkomst van voedingsmiddelen herkennen

Informatie over de herkomst helpt je kiezen Steeds meer consumenten willen weten waar de voedingsmi...

 

Nutrinews

De stempel op elk ei maakt de traceerbaarheid makkelijk. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Weetjes en Feiten

Doorgrond het etiket... met een simpele klik!

De gegevens op het etiket laten je toe om verschillende producten met elkaar te vergelijken en kunne...

 

Nutrinews

Er is recent een nieuw Europees logo voor bioproducten ingevoerd.
Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Nutrinews

Er werd een nieuwe manier van voedingswaarde-etikettering ontwikkeld. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Nutrinews

Genetisch gewijzigd voedsel reglementering en veiligheidsbeoordeling.

Genetisch gewijzigde voedingsmiddelen die op ons bord belanden zijn onderworpen aan een stringente r...

 

Nutrinews

Goed om weten

Richtlijnen gezonde schoolmaaltijden: meer lezen Nieuwe regels voeding voor specifieke groepen: m...