Filter informatie volgens

  • Voedingsmagazine Nutrinews  
  • Q&A  
  • Weetjes & Feiten  
  • Recepten  
  • Materialen  

Voedingsmiddelen

Vis

Resultaten: 16 items

Weetjes en Feiten

De warme maaltijd in de praktijk

Er wordt aanbevolen om drie hoofdmaaltijden per dag te eten. Twee broodmaaltijden, het ontbijt en de...

 

Weetjes en Feiten

Futloos door een tekort aan ijzer?

Een tekort aan ijzer komt vaak voor en kan vervelende en ernstige gevolgen hebben. Het mineraal spee...

 

Nutrinews

Goed om weten

Richtlijnen gezonde schoolmaaltijden: meer lezen Nieuwe regels voeding voor specifieke groepen: m...

 

Nutrinews

In de kijker
Vis

In elk nummer van Nutrinews zetten we een basisproduct in de kijker. Twee keer per week vis eten is ...

 

Nutrinews

Kwaliteitscontrole in de visserij en de visverwerkende industrie

Het overgrote deel van het visaanbod wordt op zee gevangen. Het marktaandeel van gekweekte vis is no...

 

Weetjes en Feiten

Mediterrane voeding

Waarom zouden we deze eetcultuur niet integreren in onze eigen keuken? Te meer gezien dit voedingspa...

 

Nutrinews

Nutritioneel-toxicologisch onderzoek bij visconsumptie Twee keer per week vis eten is gezond

Vis en vooral vette vis is de belangrijkste natuurlijke bron van de omega-3 vetzuren eicosapentaeenz...

 

Weetjes en Feiten

Passen schaal- en schelpdieren in een cholesterolvriendelijke voeding?

Schaal- en schelpdieren worden vaak met de vinger gewezen en uit het menu geweerd omwille van hun ho...

 

Nutrinews

Ter Zake Verse producten: een kwestie van kwaliteit

Verse producten worden verondersteld ''vers'' te zijn. Naast het ruime aanbod van lokale producten b...

 

Nutrinews

Vis en chronische aandoeningen

De hypothese dat regelmatig vis eten mogelijk bescherming biedt tegen coronaire hartzieken maar ook ...