Filter informatie volgens

  • Voedingsmagazine Nutrinews  
  • Q&A  
  • Weetjes & Feiten  
  • Recepten  
  • Materialen  

Voedingsmiddelen

Aardappelen

Resultaten: 15 items

Q&A

Aardappelen

Aardappelen zijn een vaste waarde in onze keuken. Ze vormen samen met graanproducten onze basisvoedi...

 

Nutrinews

Aardappelen in de vuurlinie Wat is ervan aan?

Hoewel voedingsdeskundigen het in het algemeen eens zijn over de gezondheidstroeven van aardappelen ...

 

Nutrinews

Aardappelen lekker en gezond

Aardappelen vormen van oudsher de basis van onze warme maaltijden. Ook vandaag nog blijft de aardapp...

 

Weetjes en Feiten

De aardappel past prima in een gezonde voeding

Zijn aardappelen gezond of ongezond? Aardappelen zijn een goede bron van zetmeel (complexe of ...

 

Weetjes en Feiten

De warme maaltijd in de praktijk

Er wordt aanbevolen om drie hoofdmaaltijden per dag te eten. Twee broodmaaltijden, het ontbijt en de...

 

Nutrinews

Een vleugje geschiedenis

De aardappel is een zeer gegeerd voedingsmiddel in het westelijke halfrond. Zijn “roots” liggen ...

 

Nutrinews

Gerechten met pasta of rijst zijn niet zonder meer gezonder dan gerechten met aardappelen.
Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Weetjes en Feiten

Graanproducten en aardappelen

Wat hebben graanproducten (brood, rijst, deegwaren, ontbijtgranen) en aardappelen met elkaar gemeen?...

 

Nutrinews

Het IKKB-systeem kwaliteitscontrole in de plantaardige productie

Kwaliteitscontrole, voedselveiligheid en traceerbaarheid doorheen de hele keten: iedereen heeft er d...

 

Nutrinews

In de kijker Aardappelen

In elk nummer van Nutrinews zetten we voortaan een basisproduct in de kijker. De belangrijkste nutri...