Filter informatie volgens

  • Voedingsmagazine Nutrinews  
  • Q&A  
  • Weetjes & Feiten  
  • Recepten  
  • Materialen  

Voedingsstoffen en -componenten

Vetten / Vetzuren

Resultaten: 22 items

Nutrinews

CLA, een nieuw gezond vetzuur?

Geconjugeerde derivaten van linolzuur of CLA’s (conjugated linoleic acid) kennen omwille van hun v...

 

Nutrinews

Er circuleren tegenstijdige berichten over de gezondheidseffecten van kokosvet. Waarom?

Sommigen prijzen kokosvet aan als een gezonde vetstof ook in het kader van de preventie van hart- ...

 

Nutrinews

Essentiële vetzuren en de vroege ontwikkeling van kinderen

Zowel omega-3 als omega-6 langketen poly-onverzadigde vetzuren (LCPUFA) zijn belangrijke bouwstenen ...

 

Nutrinews

Het vetzuurprofiel van een bereid product kan verschillen van dat van het rauwe product. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Nutrinews

Huidige indeling van vetzuren is te algemeen

Op basis van vroeger beschikbare analysemethoden zijn de vetzuren ingedeeld in vier grote groepen: v...

 

Weetjes en Feiten

Mediterrane voeding

Waarom zouden we deze eetcultuur niet integreren in onze eigen keuken? Te meer gezien dit voedingspa...

 

Nutrinews

Meer aandacht voor essentiële vetzuren

In onze voeding zijn twee vetzuren essentieel: linolzuur (n-6) en a-linoleenzuur (n-3). Dit wil zegg...

 

Nutrinews

Melkvet nader bekeken

Naarmate men erop uit kwam dat verzadigde vetzuren het bloedcholesterolgehalte kunnen verhogen en da...

 

Nutrinews

Nieuwe voedingsaanbevelingen voor vetten en w-3-vetzuren

Tal van epidemiologische gegevens en interventiestudies tonen het belang van w-3-vetzuren voor de ge...

 

Nutrinews

Nutritioneel-toxicologisch onderzoek bij visconsumptie Twee keer per week vis eten is gezond

Vis en vooral vette vis is de belangrijkste natuurlijke bron van de omega-3 vetzuren eicosapentaeenz...