Filter informatie volgens

  • Voedingsmagazine Nutrinews  
  • Q&A  
  • Weetjes & Feiten  
  • Recepten  
  • Materialen  

Voedingsstoffen en -componenten

Eiwitten / Peptiden / Aminozuren

Resultaten: 10 items

Nutrinews

Biologisch actieve peptiden Een extra maatstaf voor de nutritionele waarde van eiwitten

Peptiden hebben een belangrijke regulerende functie in het metabolisme van mens en dier. Naast pepti...

 

Nutrinews

De FAO beveelt een nieuwe methode voor de evaluatie van de eiwitkwaliteit aan, de DIAAS. Waarom?

Voor de evaluatie van de voedingswaarde van eiwitten wordt al 20 jaar de PDCAAS (Protein Digestibili...

 

Nutrinews

Eiwitten hebben niet allemaal dezelfde voedingswaarde. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Nutrinews

Eiwitten lijken een steeds meer prominente plaats in te nemen bij vermagering.
Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Nutrinews

Eiwitten Van minimaal naar optimaal

De gemiddelde eiwitinname in de ontwikkelde landen voldoet ruimschoots aan de aanbeveling. Vandaar d...

 

Nutrinews

Het glutenvrije dieet Makkelijk in theorie, moeilijk in de praktijk

Patiënten bij wie de aandoening coeliakie is vastgesteld moeten een glutenvrij dieet volgen. Zij zi...

 

Nutrinews

Vertering en absorptie van macronutriënten een overzicht van complexe processen

Koolhydraten, eiwitten en vetten vormen de drie grote groepen van macronutriënten. Koolhydraten en ...

 

Q&A

Voedingsstoffen

De plaats en het belang van voedingsmiddelen in een gezonde voeding worden grotendeels bepaald op ba...

 

Nutrinews

Voedingsstoffen in voedingsmiddelen In de kijker

Met essentiële voedingsstoffen bedoelt men koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen, sp...

 

Nutrinews

‘Goed gevoel’-voedsel De invloed van voeding op stemming en prestaties

Het idee dat bepaalde componenten in de voeding stemming en prestaties kunnen beïnvloeden is niet n...