Filter informatie volgens

  • Voedingsmagazine Nutrinews  
  • Q&A  
  • Weetjes & Feiten  
  • Recepten  
  • Materialen  

Ziekte en aandoeningen

Voedselallergie en -intolerantie

Resultaten: 14 items

Nutrinews

Allergenen voortaan beter geëtiketteerd

Ongeveer twee procent van de volwassen bevolking lijdt aan een voedselovergevoeligheid. Dit lijkt we...

 

Weetjes en Feiten

Consument wordt beter geïnformeerd over aanwezigheid allergenen

Personen die overgevoelig zijn voor bepaalde voedingsbestanddelen (allergenen), hebben nood aan duid...

 

Nutrinews

De meerderheid van de Europeanen verdraagt zonder enig probleem melksuiker of lactose. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Nutrinews

Een voedselallergie is geen voedselintolerantie Stand van zaken

Bepaalde voedingsbestanddelen kunnen aanleiding geven tot ziekteverschijnselen gaande van vage klach...

 

Nutrinews

Er is mogelijk een verband tussen voeding en migraine. Waarom?

De natuur is een alledaags maar complex gegeven. Idem voor onze voeding. Soms trekken bepaalde zaken...

 

Weetjes en Feiten

Glutenvrij eten: alleen op medisch advies

Steeds vaker verschijnen berichten waarin een glutenvrij dieet wordt aangeraden. Ook mensen zonder c...

 

Weetjes en Feiten

Het etiket: allergenen

Personen die overgevoelig zijn voor bepaalde voedingsbestanddelen (allergenen), moeten voldoende wor...

 

Nutrinews

Het glutenvrije dieet Makkelijk in theorie, moeilijk in de praktijk

Patiënten bij wie de aandoening coeliakie is vastgesteld moeten een glutenvrij dieet volgen. Zij zi...

 

Nutrinews

Je ziet wat ze eet

Het idee dat voeding een direct effect zou hebben op de huid spreekt tot de verbeelding. Te meer gez...

 

Nutrinews

Lactose-intolerantie Verwarring en misverstanden

Buikklachten worden gemakkelijk toegeschreven aan het gebruik van melk en in het bijzonder aan het f...